Eat well. Do yoga. Stay healthy.

 

След като за повече от десет години следвах здравословни практики и съвети за по-балансиран начин на живот, осъзнах, че това да бъдеш здрав и в добра форма не означава да имаш плочки на корема или да достигнеш някакъв идеал за число на кантара. Още по-малко означава да бъдеш слаб просто за да покриеш очакванията на обществото и да се впишеш в изкуствено наложен от социалните медии идеал. Осъзнах, че разковничето се крие в това да имам балансиран начин на хранене и живот, и да обичам себе си и да се приемам такава, каквато съм: с всичките ми недостатъци и „трески за дялане“.

И когато казвам диета, имам предвид начин на живот и хранене, а не временен режим с драстични ограничения и изключване на безброй храни. Когато започнем нова временна диета, ние не осъзнаваме, че натоварваме не само телата си, но и психиката си. Нашият ум и дух страдат, и скоро след началото на диетата се отказваме под напрежението постоянно да се ограничаваме. И точно тогава чувството за вина и срам трайно се настаняват в нашето съзнание – вина и срам, че не можем да устоим на изкушенията и, че сме се провалили в поредната диета. Сякаш нищо не ни остава освен да се върнем към старите и добре познати нездравословни навици. 

Кантарът отново не показва желаното от нас тегло, а ние се чувстваме нещастни и разочаровани от това, което сме и от начина, по който изглеждаме… отново. И устремено се връщаме към зоната, в която започваме да мразим себе си.

Този порочен кръг – на нова невъзможна за завършване диета, ни кара постоянно да се самонаказваме. Звучи Ви някак познато, нали? И аз бях в тази позиция. Но се научих, че свободата да харесвам себе си зависи от начина, по който се чувствам, а не от начина, по който изглеждам.

Точно затова създадох 2Health App. Това е приложение, което ще Ви помогне да се чувствате добре независимо от това как изглеждате. Приложението не е създадено за да Ви помогне да изгубите някой друг килограм, въпреки, че това ще се случи по естествен начин след като прегърнете нови здравословни навици. С 2Health App се надявам да Ви вдъхновя да заживеете по-здравословно и балансирано, и да Ви мотивирам да започнете да се харесвате и приемате такива, каквито сте. Не само за месец или два, а завинаги. 

Приложението ще Ви даде детайлна информация как да прегърнете здравословни навици и нов начин на хранене, живот, и мислене. Предлагам Ви рецепти, съвети, и йога класове за различни нива и вкусове. Надявам се, че приложението ще е едно страхотно допълнение към часовете, прекарани в 2Health Hub.

Радостна съм от факта, че след като пуснахме 2Health App на световния пазар, успяхме да достигнем хиляди хора, които си го свалиха и го ползват ежедневно. Апът все още се предлага само на английски език, но планираме да пуснем версия на електронна книга за нашите български потребители.

 

~ Ивета

 
2Health App

2Health App

От Януари 2019-та година, 2Health App е безплатно за българските потребители. Надяваме се да го използвате като помощник по пътя Ви към един по-здравословен начин на живот.

 
Yoga 1.png

Йога

10+ видео часа

Различни нива и продължителност

Напътствия и инструкции

Каталог на йога пози

Описание и снимка на основни йога пози

Ясно обяснение между правилна и неправилна поза

Варианти за начинаещи и напреднали

Ясно описание на грешките при позата

Food Main.png

Над 150 лесни за приготвяне рецепти в четири основни категории

Салати, веган и вегетариански ястия

Месо, риба и морски дарове

Смути напитки и сокове

Десерти и здравословни снакове

Нашите рецепти включват красиви снимки, време за подготовка, ясно описани диетични категории, стъпка-по-стъпка инстуркции за приготвяне

Над 40 съвета и трика за по-здравословен живот

По-детайлни и дълги статии, базирани на изследвания и тенденции в храненето

Снимков материял за илюстрация на методите и практиките