Часовете на Елеонора Личева

Елеонора е специалист по Виняса, като преподава часове по Виняса Йога и Slow Flow.

Нивата са описани накрая на страницата, а програмата споменава дните от седмицата и часовете, когато класа се предлага.

 
 
 
 

Виняса Йога

Подгответе се за ободряващ флоу за цялото тяло, в който ще се докоснете до основни йога пози и принципи във Виняса Йога. Този час ще раздвижи всеки мускул чрез движение и дишане на умерено, но раздвижващо темпо. Виняса Йога е последователното движение, което свързва позите, за да формира един непрекъснат поток (флоу) на енегрия и дъх; медитация в движение, която превръща всички форми в непостоянни, в жива материя, която носи на тялото и духа креативност и свобода.

 • Ниво

  • Отворено ниво

 • Програма

  • Събота: 11:10 - 12:10  

 
 
 

Slow Flow

Slow Flow Yoga са леки и креативни, но по-бавни и по-нежни от Виняса класовете. Позите обикновено се задържат за по-дълго, а преходите между позите са малко по-плавни. Този клас е подходящ за начинаещи, но също така е чудесен и за средно напреднали и напреднали, които имат нужда от забавяне и по-дълбоко потъване в своята практика.

Бавният поток внася в практиката елемента на времето. Практикуващият има време да прецени как и кога дадена поза трябва да бъде променена поради физически ограничения или ограничения в опита. 

Бавният поток позволява на човек да опознае тяло си и да отдели време, за да навлезе по-задълбочено в практиката си. Slow Flow е терапевтичен танц на медитация в движение.

 • Ниво

  • Отворено ниво

 • Програма

  • Вторник: 19:30-20:30

 
 
 

НИВА

Отворено ниво

Отворено за всички нива от начинаещи до по-напреднали и опитни ученици. Преподавателят адаптира класа според присъстващите като дава различни модификации и вариации на позите.

Начинаещи

Отворено за напълно начинаещи, такива в началните стъпки в Йога или хора, които търсят по-лека форма на асана практика. Ще научите основите на йога.

Средно-напреднали

Работи се на по-дълбоко физическо и психологическо ниво чрез по-сложни практики. Въвеждат се по-предизвикателни вариации на асани и се търси по-задълбочена връзка между дъха и движението. Учениците се запознават и с разнообразни Праняма практики и магията на мантрите. Не се препоръчва за ниво Начинаещи.

Напреднали

Предизвикателни практики за по-опитни ученици, които смело играят със сложни пози като Стойка на глава и ръце, Гарван и др., които предполагат по- сериозни знания и посвещаване в принципите на изпълнение на асаните и дишането (Пранаяма). Учениците от ниво Средно-напреднали са добре дошли, но трябва да подхождат с внимание и сериозност към задълбочеността и трудността на практиките от нивото за Напреднали. Не се препоръчва на ниво Начинаещи.