Часовете на Кристина Узун

Кристина е опитен преподавател, който намира баланса между духовното и физическото в йога. Вярва, че стъпвайки на постелката е добре да оставим очакванията настрана и да знаем, че йога не е състезание, и че редовната йога практика помага за постигане на баланс между упоритост и гъвкавост, без прекомерно отпускане, но и без прекалено натоварване.

 
 
 
 
 

Терапевтична Йога

В часовете по Терапевтична Йога ще изпитате оригиналната духовна същност на йога, както и многото й научно-доказани физически и психологически ползи. Този стил йога е смесица от възстановителна йога, дихателни упражнения (пранаяма), медитация и стимулация на чакрите. Терапевтичната йога е както превантивна, така и възстановителна. 

Сесиите по Терапевтична Йога са по-леки и спокойни, но мощни в лечебното си въздействие: безценна помощ за по-дълбока медитация и повисоко съзнание. Независимо от възрастта, килограмите или физическата ви подготовка,Кристина щеви насочва към пози, които да ви помогнат да се чувствате спокойни, жизнении енергични.

  • Ниво

    • Отворено ниво

  • Програма

    • Петък: 18:30 - 19:30

 
 
 

НИВА

Отворено ниво

Отворено за всички нива от начинаещи до по-напреднали и опитни ученици. Преподавателят адаптира класа според присъстващите като дава различни модификации и вариации на позите.

Начинаещи

Отворено за напълно начинаещи, такива в началните стъпки в Йога или хора, които търсят по-лека форма на асана практика. Ще научите основите на йога.

Средно-напреднали

Работи се на по-дълбоко физическо и психологическо ниво чрез по-сложни практики. Въвеждат се по-предизвикателни вариации на асани и се търси по-задълбочена връзка между дъха и движението. Учениците се запознават и с разнообразни Праняма практики и магията на мантрите. Не се препоръчва за ниво Начинаещи.

Напреднали

Предизвикателни практики за по-опитни ученици, които смело играят със сложни пози като Стойка на глава и ръце, Гарван и др., които предполагат по- сериозни знания и посвещаване в принципите на изпълнение на асаните и дишането (Пранаяма). Учениците от ниво Средно-напреднали са добре дошли, но трябва да подхождат с внимание и сериозност към задълбочеността и трудността на практиките от нивото за Напреднали. Не се препоръчва на ниво Начинаещи.