Часовете на Валентина

В 2Health Hub Валентина преподава в три стила: Айенгар, Ин йога и Slow Flow. В практиките си се стреми да бъде креативна и не просто да предава знание, но и усещане за грижа към самите нас.

 
 
 
 

Айенгар Йога

Айенгар йога се характеризира с прецизност и правилно изпълнение на позите. Ползват се допълнителни помощни средства като блокчета, колани, столове и одеала за да може всеки без значение от възраст и физическо състояние да може да практикува. Практиката изгражда сила, гъвкавост и има терапевтичен ефект.

 • Ниво

  • Отворено ниво

 • Програма

  • Петък: 17:30-18:30

 
 
 
20190626_232105.jpg

Ин Йога

Нашата Ин Йога е антидот за забързания и стресиращ градски начин на живот. Това е час в по-бавно темпо, в който позите се задължат за по-дълго време и за повече вдишвания и издишвания.

Ин цели да подобри кръвообращението в ставите, да повиши гъвкавостта и да освободи напрежението и стреса, насъбрали се в съединителната тъкан. Ин е перфектен за онези от Вас, които търсят по-спокойна и тиха практика, както и за атлети или хора, които практикуват силови стилове и имат нужда от интензивна почивка и разтягане. 

 • Ниво

  • Отворено ниво

 • Програма

  Сряда, 17:30-18:30

Slow Flow

Slow Flow Yoga са леки и креативни, но по-бавни и по-нежни от Виняса класовете. Позите обикновено се задържат за по-дълго, а преходите между позите са малко по-плавни. Този клас е подходящ за начинаещи, но също така е чудесен и за средно напреднали и напреднали, които имат нужда от забавяне и по-дълбоко потъване в своята практика.

Бавният поток внася в практиката елемента на времето. Практикуващият има време да прецени как и кога дадена поза трябва да бъде променена поради физически ограничения или ограничения в опита. 

Бавният поток позволява на човек да опознае тяло си и да отдели време, за да навлезе по-задълбочено в практиката си. Slow Flow е терапевтичен танц на медитация в движение.

 • Ниво

  • Отворено ниво

 • Програма

  • Сряда: 19:30-20:30

 

НИВА

Отворено ниво

Отворено за всички нива от начинаещи до по-напреднали и опитни ученици. Преподавателят адаптира класа според присъстващите като дава различни модификации и вариации на позите.

Начинаещи

Отворено за напълно начинаещи, такива в началните стъпки в Йога или хора, които търсят по-лека форма на асана практика. Ще научите основите на йога.

Средно-напреднали

Работи се на по-дълбоко физическо и психологическо ниво чрез по-сложни практики. Въвеждат се по-предизвикателни вариации на асани и се търси по-задълбочена връзка между дъха и движението. Учениците се запознават и с разнообразни Праняма практики и магията на мантрите. Не се препоръчва за ниво Начинаещи.

Напреднали

Предизвикателни практики за по-опитни ученици, които смело играят със сложни пози като Стойка на глава и ръце, Гарван и др., които предполагат по- сериозни знания и посвещаване в принципите на изпълнение на асаните и дишането (Пранаяма). Учениците от ниво Средно-напреднали са добре дошли, но трябва да подхождат с внимание и сериозност към задълбочеността и трудността на практиките от нивото за Напреднали. Не се препоръчва на ниво Начинаещи.